mark küldte be 2020. 05. 14., cs - 14:22 időpontban

Az "Év Múzeuma, 2014" kitüntető oklevél a Bihari Múzeum részére

Az Év Múzeuma díj a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület által kiírt országos szakmai díj. Az elismerés a muzeális intézmények működésének átfogó elemzése alapján kivívható rang, amelyet az adott intézmény elmúlt évi fejlődését értékelve, az eredményeket összevetve ítélnek oda a szakmai bíráló bizottság tagjai. A díjátadóra minden évben a múzeumi világnap alkalmából a Nemzeti Múzeum kertjében megrendezett Múzeumok Majálisa fesztivál keretében kerül sor.

A Bihari Múzeum többször is megmérettette magát a szakmai zsűri előtt, két ízben is (2004, 2011) minisztériumi különdíjjal ismerték el az intézmény munkáját.

2015 májusában a múzeum dolgozói az Év Múzeuma, 2014 díjat az elismerő oklevéllel és a réztáblával, amely a Bihari Múzeum bejáratánál került elhelyezésére.

Az oklevélen olvasható indoklás: „a múzeumban őrzött tudás széles körű megosztásával, az oktatásban, nevelésben játszott szerepével, a városban és gyűjtőkörébe tartozó teljes területen” nyerte el az Év Múzeuma 2014 díjat és elismerést.