MÚZEUMPEDAGÓGIA

Kedves Pedagógusok!
 

Az „Év múzeuma 2014” kitüntető díjban részesült Bihari Múzeum mindig kiemelt figyelmet fordított gyermeklátogatóira. Az óvodás és iskolás csoportokat az állandó és időszaki kiállításainkhoz kapcsolódó foglalkozásokkal és rendhagyó órákkal várjuk. Ezek témái részben köthetők tananyaghoz, de szívesen ajánljuk osztályfőnöki órák és napközis foglalkozások szabadidős programjaként is.
 

Pályázatainkból olyan eszközöket, műtárgymásolatokat sikerült beszerezni, amelyek használata még élményszerűbbé teszi a múzeumi ismeretszerzést.  A gyerekek ki is próbálhatják az eszközök működését, magukra is ölthetik a régi viseleteket. Mindezek mellett játéklapok is segítik az új ismeretek elmélyítését.
 

Négy korosztálynak ajánlunk különböző témájú foglalkozásokat, amelyeket közös játékokkal, találós kérdésekkel, kézműves tevékenységekkel színesítünk. Középiskolásoknak szóló rendhagyó múzeumi óráinkat ajánljuk érettségi tételek kiegészítéséhez is.

Egy-egy foglalkozás időtartama: 30–45 perc.
Osztálykirándulásokra, egész vagy félnapos múzeumi témanapokhoz, szakkörökhöz, tábori programokhoz egyéni programcsomagokat ajánlunk Önöknek!
 

Kérjük, hogy a múzeumi foglalkozás tervezett időpontja előtt legalább két héttel jelezzék igényüket!
 

A foglalkozás díja: 500 Ft/fő