Megyei múzeumpedagógiai szakmai nap
a Bihari Múzeumban

2012. február 20-án (hétfõn) 10 órától vártuk a megyében lévõ múzeumok és kiállítóhelyek igazgatóit, munkatársait egy közös gondolkodásra, egy egész napos szakmai bemutatóra. A megyén kívülrõl Tiszaújvárosból is érkezett két kolléga az eseményre. A programmal a célunk az volt, hogy a megyénkben lévõ múzeumok tapasztalatokat gyûjtsenek a Bihari Múzeum 2011-es EU-forrásokból megvalósult projektjeibõl, hogy bemutassuk fejlesztéseinket: a régészeti kiállítással kiegészített új oktatótereket, a Bihari Múzeum szabadidõs múzeumpedagógiai programjait, a nívódíj pályázaton megmérettetett Berettyóújfalu az újkõkortól napjainkig címû olvasókönyvet, DVD-t, és a pedagógusoknak szóló segédanyagokat tartalmazó CD-t.

A szakmai találkozó egyfajta továbbképzés, módszertani mûhely is volt, ahol tanácsokat lehetett kérni az új Európai uniós pályázatokhoz, meg lehetett nézni Bihari Múzeum pályázati dokumentációit! A szakmai napon lehetõség nyílt együttmûködések kialakítására, azonos problémák feltárására, megoldások keresésére.

A Bihari Múzeum programjának megrendezésében partnerünk és támogatónk a szentendrei Skanzenben mûködõ Múzeumi Oktatási és Képzései Központ  volt.