MOBIL-KOR-TÖRTÉNET

Mi az, amit bárhova megy, magával visz? Mobil nélkül mikor indult el utoljára otthonról? Volt már, hogy elhagyta? Hány barát, régi üzletfél, kapcsolat, titok, féltve õrzött SMS vagy fénykép volt benne? Elgondolkozott már azon, hogy hány éve kötõdik ennyire ehhez a kis kütyühöz?
Különleges idõszaki kiállítás nyílt a Bihari Múzeumban a miskolci Mobilkor Alapítvány gyûjteményébõl. Az ország 9 megyeszékhelye után, most elõször egy kisvárosban, Berettyóújfaluban, Bihar szívében is megtekinthetik az érdeklõdõk a 18 vitrinben kiállított közel 500 mobiltelefont. Találkozhatnak egykori kedvenceikkel, és olyan készülékekkel is, melyek Magyarországon sohasem voltak forgalomban.
>Az elsõ nagy dobozos, de már mobil készülékektõl, napjaink legkisebb telefonjáig minden méret, gyártmány látható a kiállításban csakúgy, mint a csepp- és vízmentes, illetve a kifejezetten nõknek készített mobilok is. A tablókon végigkísérhetik e nem is olyan régi eszközöket gyártó és a szolgáltató cégek történetét is!

Jegyárak: felnõtt 200 Ft; gyerek, diák 150 Ft. (Minden jegy egyben sorsjegy is: A kiállítás zárónapján 15 órakor a T-Partner jóvoltából a kiállítás látogatói között kisorsolunk egy SAMSUNG GT-S 3550 készüléket Dominó csomagban!)
A fenti díjért az iskolai és felnõtt csoportok bevezetõ elõadással egybekötött tárlatvezetést (kb. 30-35 perc) is igényelhetnek telefonon történõ bejelentkezés (a látogatás elõtt legalább 4-5 nappal)  után.

Megtekinthetõ: 2012. június 13-ig, keddtõl szombatig naponta 10–16 óráig. Csoportok számára (bejelentkezéssel) hétköznapokon 8–10 óra között is.