Üdvözöljük!

 Aktuális programjaink

(további programok az oldalon legördítve olvashatók) 


Tisztelt látogatóink!

Múzeumunk 2017. október 23-án (hétfő) 10 és 16 óra között nyitva tart. Kiállításaink ingyenesen látogathatóak ezen a napon.

 


 

ŐSZI KÉK–ŐSZI KÉP. MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA 2017 ALKOTÓPÁLYÁZAT

általános iskoláknak

Pályázati felhívás

Nyerjétek meg jövő tavaszi osztálykirándulásotok különleges programhelyszínét még idén ősszel!

Alsó tagozatos iskolai osztályok, készítsetek rajzolt illusztrációt olyan irodalmi alkotáshoz (pl. mese, népmese), amelyben süni is szerepel. Felső tagozatos iskolai osztályok, forgassatok okostelefonnal videót ősszel vagy múzeummal kapcsolatos kedvenc irodalmi alkotásotok (pl. vers, dalszöveg, novella) alapján.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) ŐSZI KÉK–ŐSZI KÉP címmel alkotópályázatot ír ki két korcsoportban általános iskolai osztályok számára a 2017. szeptember 25. és november 12. között megvalósuló Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódóan.

Korcsoportonként a 3 legtöbb lájkot elért alkotást beküldő osztály az ICO Zrt. és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum által felajánlott nyereményben részesül.  Fődíjak: múzeumpedagógiai foglalkozás a szentendrei Skanzenben, illetve gyárlátogatás az ICO Zrt. pomázi üzemébe az egész osztály számára.

A pályamunkákat Egerben, a Dobó Vármúzeumban 2017. november 8-9-én megrendezésre kerülő IX. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián is bemutatjuk, és a konferenciaközönség szavazatai alapján a konferencia különdíjában részesül két osztály.

Az elkészült pályamunkák beküldési határideje: 2017.október 20.

 
részletek: www.oszifesztival.hu

 

RENDHAGYÓ TÁRLATVEZETÉSEK MUNKAHELYI KÖZÖSSÉGEKNEK!

Az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából a költő balladaköltészetét felidéző „Gyertek elő, szép regém van” című időszaki kiállításunkat mutatjuk be munkahelyi közösségeknek a kurátor szemével.

Jelentkezni november 10-ig lehet a múzeum elérhetőségein.


 

 

 


 

 

Múzeumi a'la carte