Back to Top
Ugrás a tartalomra

HU  |  EN  |  RO

HÍREK

 •  

  2022. június 25-én ismét Múzeumok Éjszakája a Bihari Múzeumban!

   

  Hír hosszabb szöveg
  MUZEOPOLY – óriás társasjáték a múzeumban
  A program regisztrációhoz kötött!
  Állandó kiállításunk nemcsak tárlatvezetés által ismerhető meg alaposabban, hanem egy kevésbé megszokott módon is: társasjátékként! Ebben a 30 perces, körökre osztott csapatjátékban a szerencse mellett szükség lesz a kilenc kiállítási egység bebarangolására. A játék célja műtárgyak összegyűjtése, de könnyen kiderülhet, hogy muzeológusok élete sem móka és kacagás… 😊
  Regisztráció:
  Tel.:+36-54/402-390
  E-mail: biharimuzeum@biharimuzeum.hu


  CSALÁDFAKUTATÁS
  A program regisztrációhoz kötött!
  Mára nagyon sok forrásból gyűjthetünk adatokat saját családfánk elkészítéséhez, azonban ezek közül sok még mindig nem terjedt el a köztudatban. E programunk ezt a hiányosságot kívánja pótolni, mely során az érdeklődök megismerhetik a könyvtár helytörténeti gyűjteménye mellett azokat a szakmai szempontokat, melyek segíthetik a laikus családfakutatókat.
  Regisztráció:
  Tel.:+36-54/402-273
  E-mail: sinkakonyvtar@gmail.com


  QR kódos „kincskeresés” a főtéren
  Játékos vetélkedőből nem lesz hiány a Múzeumok Éjszakáján, de megértjük, ha valaki inkább önállóan mérné össze tehetségét. Azoknak ajánljuk interaktív kalandjátékunkat, akik saját tempójukban szeretnének feladatokat megoldani Berettyóújfalu ikonikus helyszínein. Semmi másra nem lesz ehhez szükség, csak egy okostelefonra.


  ROSSZ IDŐ ESETÉN is várjuk a látogatókat, ez esetben a kültérre tervezett programok a Zsinagóga Kultúrtérben és a múzeum épületében lesznek megtartva.
  Azonban a hely szűke miatt néhány programelemtől sajnálatos módon le kell mondanunk.

 • 2022. április 16-át töltse velünk a Bihari Múzeumban és készülődjünk együtt az ünnepi hétvégére!

  A programból nem maradhat ki a már megszokott kézműves tevékenység, ezúttal hagyományos technikákkal készítünk húsvéti tojásokat, fonalból pedig tavaszi madarakat.
  A programváltozás jogát fenntartjuk!

  Az esemény időpontja: 2022. április 16. (szombat)
  Az esemény helyszíne: a Bihari Múzeum előadóterme

   

  Hír hosszabb szöveg
  Minden Múzeumbarátot sok szeretettel várunk húsvéti élményszombatunkra. 🙂

  A foglalkozáson résztvevők számára, megújult állandó kiállításunk díjmentesen megtekinthető.

  A program a TOP-1.2.1-15-HB1-2016-00010 - Nyeregre fel! Múltidéző túra a Berettyó mentén című tematikus útvonal – Berettyóújfalu, Bakonszeg, Zsáka települések építészeti, történelmi, irodalmi értékei, hagyományainak turisztikai célú fejlesztése című pályázatnak köszönhetően valósulhat meg.

 • A virtuális kalendáriumtól az adatvizualizációig – A helytörténet-kutatás lehetőségei az online térben

  Kedves Múzeumbarátok! Kedves Kollégák!

  2022. március 28-án, hétfőn a Bihari Múzeum és a Hajdú-Bihar Megyei és Debreceni Honismereti Egyesület közös szervezésben kerül megrendezésre A virtuális kalendáriumtól az adatvizualizációig – A helytörténet-kutatás lehetőségei az online térben című konferencia. A szakmai tanácskozáson elsősorban olyan weboldalak mutatkoznak be, amelyek saját településük helytörténeti értékeit online formában teszik közzé, majd a szimpózium további részében az adatbázisokról és adatvizualizációs módszerek kerülnek reflektorfénybe. Berettyóújfalu mellett képviselteti magát Derecske, Debrecen és Püspökladány is. 

  A program itt található, a képre kattintva teljes méretben is megtekinthető:

   

  Konferencia meghívó

 • Ismét élményszombatot hirdet a Bihari Múzeum!

  Ha az egész heti rohanás után egy kis feltöltődés a cél, akkor a Bihari Múzeum ismét jó döntés lehet. Ez a szombat ugyanis a farsang jegyében fog telni.

  A jó hangulat garantált, ebben, a Bihari Múzeum munkatársai mellett, Bagdi János bőrműves és Nagy Imre íjász, íjkészítő lesznek a segítségünkre.

  A programban szerepel mesterségbemutató, bőrkarkötő és busóálarc készítés. A gyerekek számára továbbá lehetőség lesz beöltözni honfoglaláskori viseletbe, kipróbálhatják a pajzsokat és fakardokat.

  Hír hosszabb szöveg
  Mivel a farsang még nem a böjtölés ideje, így zsíroskenyér-tea party is várja az érdeklődőket.
  Tartsanak velünk ezen az élményekkel teli szombaton, űzzük el együtt a telet!

  Az esemény időpontja: 2022. február 26. (szombat)
  Az esemény helyszíne: a Bihari Múzeum, előadóterme

  Felhívjuk a figyelmet, hogy a múzeum egész területén a maszkviselés kötelező!

  A program a TOP-1.2.1-15-HB1-2016-00010 - Nyeregre fel! Múltidéző túra a Berettyó mentén című tematikus útvonal – Berettyóújfalu, Bakonszeg, Zsáka települések építészeti, történelmi, irodalmi értékei, hagyományainak turisztikai célú fejlesztése című pályázatnak köszönhetően valósulhat meg.

 • Nyitvatartás

  Tisztelt Látogatóink!

   

  Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy 2021. december és 2022. április között múzeumunk keddtől szombatig 9 és 17 óra közötti nyitvatartással várja az érdeklődőket.

   

  További információkért forduljanak bizalommal kollégáinkhoz a +36/54-402-390 telefonszámon vagy a biharimuzeum@biharimuzeum.hu e-mail címen!

   

 • Nyitvatartás változás

  Tisztelt Látogatok!
   

  A Bihari Múzeum nyitvatartási rendje a következő módon változik a november 30. és április 1. között:

  Hétfő: Zárva
  Kedd: 9:00 - 17.00

  Szerda: 9:00 - 17.00
  Csütörtök: 9:00 - 17.00
  Péntek: 9:00 - 17.00
  Szombat: 9:00 - 17.00
  Vasárnap: Zárva

  Üdvözlettel:
  A Bihari Múzeum munkatársai