Back to Top
Ugrás a tartalomra

HU  |  EN  |  RO

HÍREK

2020. június 4-én került bemutatásra az a dokumentumfilm, amely a száz évvel ezelőtt aláírt trianoni békediktátum centenáriumára készült. Hálás köszönettel tartozunk mindenkinek, aki részt vállalt a munkálatokban, bebizonyítva, hogy "Él Bihar, élteti szent hite."

A film megtekinthető IDE kattintva.

2020. március 11-én a Bihari Múzeum vezetője, Török Péter sikeresen megvédte doktori disszertációját, amihez mi, munkatársai is szeretettel gratulálunk!

Kedves Látogatóink!
A Bihari Múzeum felújítási munkálatai miatt 2020. március 4-étől ügyeletet tart, munkaidőben az alábbi telefonszámon tudnak bennünket elérni: +36309150419, valamint e-mailen keresztül: bihari.muzeum@gmail.com.
Megértésüket köszönjük!

Az "Emlékezz és emlékeztess" elnevezésű Trianon emlékév nyitórendezvényén 2020. február 13-án Bagdi László, a Bihari Múzeum történész munkatársa, valamint Godzsák Attila, a sátoraljaújhelyi Trianon 100 kutatócsoport történésze és Csarkó Imre történész beszélgettek Trianon előzményeiről, vélt vagy valós okairól, és a '30-as években hazánkban és Európában végbement politikai-társadalmi folyamatáról, a jobbra tolódásról, valamint az 1918 utáni menekültek helyzete is kibeszélésre került. A kerekasztal-beszélgetés teljes terjedelmében megtekinthető a Berettyó Televízió felvételén, az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=M1TSH57fNyA